Att hålla fast eller inte?!

Som rubriken säger är det en mycket bra fråga att ställa sig framförallt då man ska bemöta personer med ADHD.

Att hålla fast ett argt barn för att få de lugn fungerar fint om de är neurotypiska ”normalstörda”.
Men är absolut förbjudet med barn som har ADHD då det bara ger motsatt effekt…

Minns så väl det som hände mig när jag var ung kanske runt 8år. Vi hade roliga timmen med lekar på fritids. Vi lekte med stora kuddar och jag hamnade underst 😱 Fick panik och ville ut men de andra ignorerade mig, är man med i leken får man leken tåla. Jag blev arg och ledsen samtidigt. Jag skrek och sen satt jag 5h i en frökens knä bakom en dörr tills mamma kom och hämta mig. Paniken bara växte istället för att bli lugnad av frökens omfamning blev jag bara mer ledsen och arg.

Så hur ska man då göra på bästa sätt?

Nr 1 åt personen vara så den kan lugna sig själv. Bli inte arg! Det förvärrar bara 😝

Nr 2 distrahera genom att börja prata om något helt annat, kan fungera super bra på barn. 😍

Nr 3 visa att du förstår och accepterar att personen känner som den gör 😃

2 reaktioner till “Att hålla fast eller inte?!”

    1. Tack det behövde jag få höra nu då jag haft lite motgångar o stressiga dagar 🥰🙏🏻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *