Pegasus och gruppterapins betydelse för oss med ADHD

Pegasus är en utbildning för vuxna med ADHD som regionen har i olika delar av landet. En typ av gruppterapi där man träffas en gång per vecka i 8 veckor. Under de 8 gångerna får man diskutera och lära sig mer om livet med ADHD och vad man har rätt till, vilka hjälpmedel som finns mm.

Framförallt får man träffa likasinnade och för en gångs skull känna att man hör hemma, blir accepterad för den man är och att man inte är ensam om problemen. Det blir lite som att normalisera upplevelsen av att ha ADHD. Jag kände att jag inte är ensam om att ha dessa svårigheter och vi kunde utbyta erfarenheter, tips på strategier och gemensamt komma fram till olika sätt att ”lösa” problematiken.

Diskussionerna på dessa kvällar var alltid givande och som med oss alla med ADHD så är vi svåra att stoppa när vi väl har börjat så psykologen som höll i detta fick vara extremt tydlig då han ville bryta diskussionerna 🤪🤣

Mitt tips till alla med ADHD är att gå någon form av gruppterapi för oss med ADHD. Det är viktigt att det är anpassat för personer med ADHD, annars fallerar det lätt då våra hjärnor inte fungerar som många ”normalstörda”, vi är mer kreativa, tänker utanför boxen och har en stark drivkraft. Den som håller i en gruppterapi/grupputbildning för oss med ADHD måste vara beredd och kunna diagnosen och ha en förståelse för att på ett bra sätt kunna erbjuda en vettig terapi/utbildning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *