Att minnas saker eller inte!?

Har alltid haft svårt för att komma ihåg saker och svårt för att plocka fram kunskaper ur minnesbanken. Förstod när jag fick min ADHD diagnos att det handlar om effekterna av att ha ADHD, att hjärnan med dess signalsubstanser fungerar annorlunda än för er “neurotypiska”.

Fettsyran EPA finns i omega 3 och är en viktig del vi med ADHD behöver, den hjälper oss att höra dopaminet bättre, med andra ord att dopaminreceptorerna kan ta upp dopaminet i synapsen bättre.

Men nu ska vi inte bli så avancerade i språket här för de allra flesta som läser denna blogg har inte de kunskaperna om hur hjärnan fungerar 🤪

Däremot har forskning visat att personer med ADHD som äter tillskott av ren omega 3 från havsfiskar har fått en positiv effekt på minskade ADHD symptom, bättre inlärning, bättre minne, ökad koncentration och minskad hyperaktivitet.

Har själv börjat äta omega 3 och märker en klar förbättring med att minnas saker, kunna koncentrera mig bättre och lättare att plocka fram kunskaper ur minnet samt inte är lika hyperaktiv och rastlös. Märker heller inte samma effekt när ADHD medicinen går ur, verkar omega 3 göra att det blir en stabilare och mjukare övergång till natten utan medicin. Annars blir ADHD symptomen förvärrade när medicinen går ur på kvällen och det blir påtagligt jobbigt.

För mig är det underbart att omega 3 funkar så bra så jag minns bättre och framförallt att jag kan ta fram de kunskaper jag har ur minnet när jag undervisar ❤️

6 reaktioner till “Att minnas saker eller inte!?”

 1. Om du är osäker på hur mycket kaffe du mätt upp; ta ett mått till!
  Alltid bättre med för starkt kaffe än för svagt.
  Som med det mesta här i livet! <3

 2. Hej,

  Kan du rekommendera någon modern bra bok på Svenska om ADD och högfungerande autism som enkelt berättar om hur det är att ha autism och ADD i vuxen ålder?

  Och som även kan fungera som handbok för en förälder som vill förstå autism och ADD i vuxen ålder?

  Jag själv är en man på 36 år som fick min diagnos högfungerande autism (aspergers) vid 30 års ålder och ADD vid 36 års ålder.

  Tacksam för hjälp om boktips.

  1. Kan tipsa om denna bok:

   Pojken med extra allt -hur lärare kan möta ADHD och autism av Alexander Skytte

   Konsten att fejka arabiska -En berättelse om autism av Lina Liman

   Ska se om jag kan komma på fler bra tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *