Annorlunda smärtupplevelse…

Hjärnan har något som heter talamus och hypotalamus och deras uppgift är att ta in allt från våra sinnen och tolka och processa detta.

Hos ”normalstördas” hjärnor fungerar detta optimalt där hjärnan då prioriterar bort sådant som är onödigt vetande som tex att näsan syns ur ögats synvinkel eller ett hårstrå på någons axel osv. Varför lägga energi på det?!

Ytterligare andra saker ska den välja bort att informera oss om som lappen i tröjan, sömmen på strumpan mm

Vissa saker däremot ska hjärnan förstärka så vi verkligen förstår att något är fel, som en hand på varm platta eller att kliva på nå vasst eller som jag nu har en spricka i fotknölen.

ADHD hjärnan tänker annorlunda 🤪

Vid ADHD prioriterar hjärnan annorlunda och förstärker fel saker och skippar viktiga saker.

Som nu tex när jag fick sprickan i fotknölen där vadbenet fäster så kände jag instinktivt att detta blev inte bra något gick fel. Men trots det körde jag klart slädturen med kunder och allt. Dock kände jag mig konstig som yr och illamående och helt slut. Staplade in på akuten på foten som röntgades och de tog fram en rullstol och jag tänkte men jag gick ju nyss. Skulle någon ha frågat mig där hur ont jag hade skulle jag sagt litegrann bara. 🤪🤣🤔

Kanske inte det bästa för när kroppen sen ska läka och jag ska belasta foten med gipset till smärtgränsen. Men hur gör man när man inte har en egentlig smärtgräns för att min ADHD hjärna väljer att prioritera bort den smärtan?

Jag frågade en kär vän och fick till svar känn efter på tröttheten då när andra benet är för trött så vilar du. 🥰 Mycket bra tips!

Säkert finns det annat andra med ADHD kan ta som hjälp om ni får samma problem som mig 🤪

När kan man ha haft nytta av detta då?
Jo under stenålderstiden kunde inte ett brutet ben få stoppa försöken till överlevnad så man vandrade vidare och sökte mat tills man hittade sen vilade man. 💞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *