Utredning att få förstå sig själv och komma vidare i livet

Det är tyvärr inte helt enkelt att först förstå att något är annorlunda med sig själv, att man inte är som alla andra och sedan med sina svårigheter måste kämpa för att få hjälpen till utredning och hjälp vidare.

Tragiskt men sant att vi inte har likvärdig rätt till vård i Sverige idag. Fria vårdvalet som det så fint heter skiljer mellan regionerna. Där jag bor i Västernorrland är det så att man inte får åka till eget valda ställen utan det krävs en remiss från habiliteringen eller BUP eller för vuxna vuxen psykologiska mottagningen.

Ni som läst min blogg från början vet hur vuxen psykologiska mottagningen har behandlat mig och totalt avvisat/misstrott min ADHD diagnos. Jag hade tur och hann åka till CEREB innan regionen gjorde om detta beslut. Nu har vi däremot problemet med vår son snart 12 år. Känner även fler som det blivit stopp för som får fortsätta lida och inte kunna få rätt hjälp.
Därmed inte sagt att varken vår son eller de andra jag känner ska ha medicin som regionen verkar tro för det säger de till oss iaf. Nej vi vill veta vad för problem vår son har om det finns en faktisk diagnos eller ej men problem finns och får man hjälp med att förstå dessa så går det otroligt mycket lättare att kunna hjälpa honom.
Är det något jag vill så är det att låta han växa upp och få en bra start i livet och inte känna sig värdelös och misslyckad som jag har gjort under min uppväxt.

Det är otroligt viktigt att få göra en utredning och få den hjälp man behöver utifrån där man är i livet. Framförallt fortsatt hjälp även om det inte leder fram till en diagnos.

Lite tips till den som vill ha hjälp med utredning!

  • Remiss hjälpen appen
  • Sök privat vård även om det kostar en del
  • Skaffa sjukvårdsförsäkring och ta hjälp via de, för mig var det de som hjälpte och fortsatt hjälper nu förutom Pegasus utbildningen som jag fick genom regionen.

2 reaktioner till “Utredning att få förstå sig själv och komma vidare i livet”

  1. Your style is unique in comparison to
    other people I have read stuff from.
    Many thanks for posting when you have the opportunity,
    Guess I’ll just bookmark this blog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *