Barndom, styrkor och svagheter

Längesen jag skrev här i bloggen men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge 🤪

Här kommer ett inlägg om mig och min barndom, vad som var svårigheter och styrkor och vad ADHDns problematik har ställt till det emellanåt.

Jag växte upp i det som kallas en kärnfamilj med mamma, pappa och lillebror. Vi bodde i 80-talets getto ett område som kräver en egen historia och o ett helt annat sammanhang. Ända sedan jag var liten har jag känt mig annorlunda, alltid haft svårt för att få vänner och svårt för att bli accepterad för den jag är. Jag var en stor dagdrömmare och kunde fasta i detaljer som en kartboks linjer och följa de med pennan så klasskamraterna till slut undra vad jag höll på med.

Jag var verkligen annorlunda och gick min egen väg, ritade en ”knövlig” fjäril på bilden, åtminstone tyckte klasskamraterna att den såg ”knövlig” ut medan jag tyckte den hade ett eget unikt utseende. Att gå min egen väg visade jag även med min klädstil som handlade om praktiskt och skönt snarare än stil och finess 🤪

Jag var udda o inte passa in i normen, viket gjorde att jag blev mobbad i skolan. En tuff period men trots det en period som gjort mig till den jag är idag. Det är en konst att vara annorlunda, bli mobbad för det och växa sig stark ur det. Jag fick ofta höra att jag var en så stark person men just där och då var det jobbigt och ledsamt. Nu idag kan jag se att jag har blivit stark av den tiden. 💞

Hela skoltiden med kurser osv flöt på hyfsat bra, vissa jag fick jobba i mindre grupper pga att de trodde jag behövde mera hjälp och att jag var för blyg. Minns såväl svenska läraren som jag hade en bokrecension för på gymnasiet i den mindre gruppen varpå jag berättade om bokens innehåll utan stödpapper. Läraren undrade vad jag gjorde där i den gruppen och det kunde jag inte svara på då men har insett att det handlade om min ADHD, i mindre grupp fungerade allt bättre med koncentration och då kunde jag hålla mig till uppgiften 😁

Att vara begåvad men ändå känna sig värdelös, misslyckad. Att vara intelligent men inte kunna passa tider, minnas viktiga saker eller inte ha ordning och struktur på sitt vardagliga liv det var tufft under skoltid, ungdomsår och även in i vuxenlivet.

Många gånger frågade jag mig vad är det för fel på mig?

Svaret kom när utredningen var klar och psykologen sa att jag var något över normalt begåvad men att ADHDn ställer till det.

Vad är mina styrkor och svagheter?

Styrkorna är driftig, intelligent, positiv, god människokännedom, att jag kan se andra människors behov och lyfta de som behöver, kreativ, självkännedom jag vet var mina begränsningar är så länge jag inte hamnar i hyperfokus 🤣, hyperfokus kan vara positivt också för får extremt mycket gjort under en tid.

Svagheterna är arbetsminne att komma ihåg saker utan att skriva upp de, lokalsinnet, sömnsvårigheter, tidspassning, hyperfokus som gör att jag tappar delar av min självkännedom att t.ex sluta innan jag får för ont, ibland för driftig så jag blir jobbig för omgivningen 🙃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *