Hur gör jag för att inte glömma saker?

Att leva med ADHD innebär att man har dåligt arbetsminne. Man kan helt enkelt inte komma ihåg saker. Kan vara allt från bokade besök till att skicka med sonen idrottskläderna eller att minnas att ta hem boken och plugga inför prov. Eller vad ska jag göra imorgon alternativt vad gjorde jag igår.

Många är de saker som hänger ihop med arbetsminnet. Att lagra saker i korttidsminnet, att kunna bibehålla fokus och koncentration på saker är några exempel.

Tänk dig en dag du du sovit urdåligt på natten, där du är så trött att du glömmer allt möjligt som du normalt klarar av. Du har tex svårt för att följa med i samtal, veta vad du ska göra, minnas vad det var du skulle hämta i det andra rummet. Du glömmer matlådan när du åker till jobbet osv. Allt detta är min vardag 24/7. 🙈😝

Vad gör jag då för att få hjälp med mitt bristande arbetsminne?

Jag skriver i en kalender hemma och en på jobbet så jag vet vad jag ska göra. Jag skriver en månads middagsplanerare så jag slipper försöka ha i arbetsminnet vad vi ska äta till middag.

Är det något jag behöver komma ihåg och ha med mig dagen efter så ställer jag det väl synligt och i vägen vid ytterdörren. Till min mans stora förtret 🤣

Jag sätter påminnelser på mobilen och skriver handla listan i Google keep då behöver jag inte stå på affären och fundera på vad som skulle handlas. 🤷🏻‍♀️🤪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *