Hur känns det att bli socialt vuxen vid 45år?

Nu tänker ni säkert varför i hela friden skriver hon att bli vuxen vid 45år då har man ju varit vuxen länge?

Jo biologiska åldern räknas jag och alla andra med ADHD som vuxen då vi uppnått en vuxen ålder. Vad nu det är egentligen?! Men det är en annan fundering. 🤪

Vi med ADHD har en socialt omogen hjärna med en uråldrig själ. Vilket innebär att när jag är biologiskt sett 45år så är jag endast typ 31år socialt men kan samtidigt hänga med i avancerade, djupa diskussioner med min gamla själ.

NT = neurotypiska personers ålder jämfört med den sociala åldern för oss med ADHD.

Till rubriken hur känns det då att äntligen bli vuxen vid 45års ålder? Helt plötsligt en dag landade jag och förstod saker på ett annat plan. Förstod detta med att sitta stilla och fika. Förstod vuxna sociala koder även om jag fortfarande kan vara lite omogen, spontan och impulsiv. Det kommer aldrig försvinna då ADHDn aldrig växer bort eller försvinner. Men det tog tid innan jag blev vuxen och tänk om folk runt mig kunde förstått det?

Min önskan är därför att ni med ADHD ska få en förståelse för er själva, att lärare ska ha den förståelsen för elever med ADHD, att föräldrar ska ha den förståelsen för sina barn 🥰💕

Titta på tabellen i bilden ovan och fundera på om man kan tvinga en 7 åring att läsa avancerade texter, eller tänk på den när er 10åring känner sig otrygg som en 5,5 åring. Eller när gymnasieeleven på 18 år inte förstår uppgiften mer än en 12,5 åring..

2 reaktioner till “Hur känns det att bli socialt vuxen vid 45år?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *