Konsten att få till det när man uttrycker sig 🤣

”Jobal” är ett ord jag hört en god vän säga vid flertalet tillfällen, jag uppfattade ordet som ett annat ord för en svordom. Vilket visade sig helt galet då jag använde ordet som svordom och den goda vännen sa: ”Va kallar du mig jobal?!” Det som ordet betydde var egentligen klantskalle. Så där stod jag och hade tänkt använda ett finare ord för svordom men kallade min fina vän för klantskalle 😱

”Oformlig massa” är ett annat tillfälle då jag sa väldigt fel sak till min vän som i mörkerkörningen med hundspann hade ramlat med spannet och ropat på mig, varpå jag vänder mig om och ser allt som en oformlig massa. Berättade det för vännen för att förklara snällt vad jag såg men det blev ju verkligen inte snällt. Tur man har vänner som förstår att det hoppar grodor ur munnen på mig ibland.

En annan vän och kollega kom på jobbet med nya kläder en dag. Jag skulle vara snäll och sa ”Du ser inte så tjock ut i de kläderna” Ville ju mena att vännen såg fin ut och inte alls tjock som vännen upplevde det själv. 🥰 Som tur är förstod vännen att jag menade något snällt. 

”Du får gärna vara efterhängsen” är ett uttryck jag använde till en vän som körde min ATV bakom min hundbil vilket jag hade glömt och sa till vår vän i bilen ”det var en efterhängsen person”. I samma veva jag ser vem det var och att det var både min vän och min ATV så veva jag ned rutan och berätta vad jag sagt, kommer då snabbt på att så kan man inte säga det är inte schysst. Slänger då ur mig ”du får gärna vara efterhängsen” ajaj inte bra det heller! Efteråt har vi i denna trio av vänner skrattat åt dessa tokigheter jag ställer till 🤪

Många är de gånger då jag försöker få till det och säga något snällt och bra men orden kommer snabbare ur munnen än jag hinner tänka hur det egentligen blir och uppfattas av mottagaren. Kan verkligen förstå hur ledsen och sårad folk kan bli och blir själv frustrerad då jag inte får till det och sedan inser hur fel det blev. 

Jag har förstått detta sitter i min impulsiva sida av ADHDn och försöker arbeta med att hinna tänka igenom först innan jag bara säger det som kommer i tankarna. 🤪 Inte alltid så lätt 🤣 

Har därför berättat om detta till mina vänner och bett om hjälp, när det blir fel uppmärksamma mig på ett positivt sätt, låt oss skratta ihop kring tokigheterna och ge mig sedan möjlighet att korrigera och göra om och göra rätt med lite hjälp. Jag kan då be om ursäkt och försöka förklara hur jag egentligen menade, vilket oftast inte är nå elakt, jag vill sällan vara elak. 🥰

2 reaktioner till “Konsten att få till det när man uttrycker sig 🤣”

  1. Jo tjena, jag känner igen det där med att ord kommer ut på fel sätt. Speciellt om det är ord jag vanligtvis inte använder så ofta. Då kan orden snubbla på tungan och komma ut ur munnen som ett annat ord än planerat. Tex när jag jobbade på sjukhus och tog emot en team av läkare, öppenvård, handläggare och anhöriga, för ett sk. “SIP-möte” (SIP – samordnad individuell plan) Jag var kontaktperson för patienten det gällde, så jag tog emot alla och guidade teamet till samtals rummet där mötet skulle äga rum, öppnar dörren och säger – välkomna till samlags rummet. 🤦 Jag kan skratta åt eländet nu i efterhand, men det var inte roligt (för mig) när det hände. Däremot var det väldigt roligt för dom som hörde det. 😆

    1. Haha ja många gånger blir det riktigt tokigt o själv blir man frustrerad o ledsen men efteråt kan man skratta åt det hela 🤪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *