Medicinens effekt på att göra mig ”normal” 🤪

Har reflekterat över en positiv effekt med elvansen jämfört med concertan och framförallt utan medicin. Nu klarar jag att jobba med datorn på jobbet tex planera och bli avbruten av en elev som har en fråga för att sedan kunna återgå till planerandet och bara fortsätta. Tidigare var det ett stort problem då jag dels hade svårt att komma igång igen och hitta tråden och dels var mer lättstörd och då tappade fokus.

Fick inte mycket gjort om jag blev avbruten då det tog tid att fånga fokus och motivera mig att fortsätta där jag var. Har alltid beundrat min närmsta kollega och vän som kan avbryta, svara på en sak, hämta ett papper i skrivaren som är i annat rum och ändå komma tillbaka och bara fortsätta precis där hon var innan. Nu idag fick jag äntligen känna hur det känns och framförallt känna lyckan av att lyckas 🥰

Något som förundrar mig och säkert retat/retar många är att trots att jag själv störs av ljud och lätt distraheras av saker så följer jag mina impulser och avbryter konstant. Inte meningen och jag kommer oftare och oftare på mig själv och försöker be om ursäkt/förlåtelse. Jag hoppas ni som umgås med mig, jobbar med mig som kollega eller har kontakt med mig inom föreningslivet har tålamod att låta mig utvecklas och hjälpa mig lyckas med detta 💞

Det går väldigt fort att komma på något och lika fort till nästa sak och säger jag det inte direkt har det försvunnit i min aktiva hjärna full av snabba tankar 🙈

Medicinen har gett mig många andra positiva effekter framförallt mår jag så mycket bättre då jag klarar saker i livet som jag aldrig klarat tidigare. Nu kan jag också hänga med i samtal utan att tappa fokus och inte ha en aning om vad som sagts eller ens vara medveten om att den andre parten sagt något.

Att vara medveten om vad som sägs kräver en förmåga att kunna hålla fokus uppe och aktivt lyssna utan att distraheras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *