Sömnproblem

Sömnen är ett stort problem för många med ADHD, dels är det svårt att komma ned i varv, dels speedar hjärnan igång när medicinen går ur på kvällen då kommer alla idéer.
En person beskrev ADHD hjärnan som en kastrull med majskorn som helt plötsligt poppar till popcorn allihopa mer eller mindre samtidigt. Tänk er att varje popcorn är en ny tanke, ny idé i en ADHD hjärna. Det är alltså väldigt mycket på gång i huvudet.
Det kan dyka upp funderingar som har pingviner knän? För de som undrar så ja det har de 🤪

Oavsett vad vi med ADHD tänker på så är det jobbigt att inte få komma isäng i tid och få sova sina timmars sömn som behövs.
Tips mottages tacksamt!

Har provat:

  • mörkläggningsgardiner
  • skärmfri tid 1h innan läggdags
  • lugn musik
  • avslappningsövningar
  • endast grönt te efter lunch som inte innehåller tein (typ som koffein)
  • tyngdtäcke har ett 10kg kedjetäcke nu 👍

Detta kan vara viktigt att tänka på när elever med ADHD kommer trötta till skolan för vid trötthet blir koncentrationen ännu sämre 💞

En kommentar till “Sömnproblem”

  1. Hej Camilla. Det var en väldigt bra blogg jag hittade till. Känner igen mig i alla inlägg jag hitintills läst. Och även om jag naturligtvis redan var medveten om det du skriver, så känns det ändå väldigt bra att läsa någon annans beskrivning av ens egna “problem” (har lite svårt för att problematisera hela adhd grejen, men hittar inget annat ordval just nu) Jag kommer fortsätta följa dig här. Tack för bloggen som känns som att den är skriven av en adhd person till en annan, med andra ord öppen, ärlig, rak och okomplicerat bra, så man orkar läsa hela texter i alla inlägg. Jag kan tillägga att jag flera gånger möblerat om på natten, målat om väggar på ren impuls, och även bytt rum med min dotter, när hon sent på kvällen kom på att det var en bra idé. Angående sömnproblemet har jag ett tips jag inte vill skriva som offentlig kommentar, men om du vill veta vad som hjälpte mig får du gärna maila privat.

    Kram på dig från en annan adhd-Camilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *