Mindfulness i vardagen

Pratar med en psykolog för att lära mig hantera min ADHD och eftersom den problematik jag har med min ADHD har stressat mig en hel del och gör det fortfarande, har jag fått lite tips på att minska stressen.

Tro det eller ej men det handlar om att hitta stunder då jag verkligen kan bli avkopplad och avstressad, vilket inte är så lätt då hjärnan går på högvarv och kroppen känner sig rastlös för jämnan.

Psykologen gav tipset om att jobba med mindfulness, sagt och gjort och det gick sådär, inte så bra alltså. För att sitta stilla och bara tänka på andningen gick bara inte då hjärnan hann tänka tusen olika saker och det bara kröp i kroppen av rastlöshet.

Hur löste jag det då?

Jo helt enkelt genom att använda mindfulness i vardagen och det första jag och psykologen kom fram till var faktiskt att jag var mindfulness då jag plockar hundarnas avföring. Skratta gärna för det gör jag med och en kär vän till mig kallar detta för min zenmoment with poop 🙈
Att bara ta steg för steg och fundera på vart nästa ställe är för att plocka avföring i varje hundgård är mer rogivande och avkopplande för mig än ni kan ana ❤️

Nästa steg var att kunna stå stilla och fokusera på andningen och den hittade jag ikväll när jag hade fyllt på fågelmaten och såg fullmånen skymta mellan björkens grenar bara stod jag där och såg varje moln svepa förbi månen och tiden bara passerade och jag kom ned i varv så otroligt mycket. 💖 Helt underbar stund bara för mig själv i ett med naturen och dess fenomen 💖

Till er alla som läser glöm inte att ta vara på varje stund ni kan för att bara vara och njuta av nuet 😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *