Starka känslor och vägen att bli bemött

Jag vet att jag i ett tidigare blogginlägg har skrivit om starka känslor den gången om att bli riktigt arg. Nu ska inlägget handla om andra starka känslor.

Att ha ADHD innebär att alla känslor blir starkare än för andra människor utan diagnos. När vi med ADHD blir arga blir vi jätte arga och när vi blir glada blir vi super glada och blir vi ledsna kan vi bli så ledsen att det känns som världen går under, när vi blir kär älskar vi starkare också. Våra starka känslor kan bli lite väl intensivt för vissa människor.

Alla sinnesstämningar ska ju givetvis bemötas på olika sätt, en arg person med ADHD ska man låta vara tills det lugnat sig och sedan prata om det som hänt. En glad person är ju lätt att bemöta men snälla var glad du med för är det något med känslor för oss med ADHD så kan de snabbt växla över.

Ibland kan saker misstolkas och man blir ledsen men ibland är det helt uppenbart en elak kommentar som sårar och gör mig super ledsen. Då är det väldigt viktigt hur omgivningen bemöter/reagerar osv. Det fungerar inte att säga det ordnar sig, det där var väl inte så farligt. Sådant kommer bara göra det ännu värre.

Att däremot få känna att man har förståelse och att det finns vänner, bekanta eller tom helt främmande människor som bryr sig är så mycket värt.

Häromdagen fick jag en mycket elak kommentar på min företagssida på Facebook som gjorde mig sårad och nedtryckt och ledsen. Vad som sedan skedde var att flertalet personer kommenterade så fina saker om mig så det vände ledsamheten till att jag kände mig älskad och glad.

2 reaktioner till “Starka känslor och vägen att bli bemött”

  1. Tänker ofta på hur människor borde träna på att avstå att säga elaka saker. Nätet kan både vara nått bra och nått dåligt. Ett ställe att dela med sig av din kunskap, glädjas med andra och utvecklas. Sedan finns det en möjlighet för människor att ofiltrerat slänga ut sig skit och elakheter. Dom framstår som dumma,elaka och missgynsamma. Det skadar dom mer än dig slutändan. Ge inte upp Camilla, ta det förbi det och vet vad du åstakommer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *