Starka känslor och missförstånd

Efter en stark händelse där jag fick vredesutbrott med ett skenande ADHD temperament gjorde jag vissa reflektioner:

Folk behöver vara tydlig mot oss med ADHD, det gäller inte bara instruktioner utan även det man säger, var tydlig tex med att jag inte får säga vidare/ berätta för någon. Samma är att säga en sak och mena något annat, jag kan iaf läsa av och känna du ljuger ju nu och undra varför?

Frågan är hur ska jag kunna få folk att förstå detta? Så det slipper bli konflikter i onödan??

Svar från en fin psykolog jag går till:

Bemöt personen med förståelsen och ödmjukhet, be en vän om hjälp för att slippa hamna i missförståelse och konflikt som sist. Skriv ned och ta det en gång till så vi båda är överens om vad som sagts. Tänk på att det tar tid att ändra ett beteende från båda parter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *