ADHD medicin, doping och körkort

Efter jag börjat med ADHD medicin började jag fundera över vad detta skulle betyda angående innehav av körkort och mitt tävlande i både barmark och slädhundsstil med draghundar. Var på SDSF (Svenska draghundsport förbundet) årsstämma då de hade en föreläsning om doping/antidoping. Owe Jonsson höll i föreläsningen. Frågade om ADHD medicin, eftersom den enligt rödgröna listan på förbjudna preparat finns med som dopingpreparat. Svaret var klart och tydligt: ”Eftersom de flesta slädhundsförare har det driv och brinnande entusiasmen som krävs för att hålla på med sporten, ha många hundar, ge sig ut i alla väder osv så är ADHD en vanlig diagnos bland slädhundsförare. Skulle vi förbjuda ADHD medicin har vi snart inga aktiva slädhundsförare ” Det han menade var också att sporten riktar mest uppmärksamhet på hundarnas välmående och elitens doping, ska jag börja tävla elitnivå får jag söka dispens men det är inga bekymmer för tror inte jag kommer satsa på elitnivå 🤪

En annan tanke var körkort och tillstånd för att få fortsätta ha det, tänkte också på poliskontroller där ADHD medicin skulle ge positivt svar på drogtest. Jag ringde transportsystemen och fick till svar att läkaren som medicinerar måste skriva ett intyg, sagt och gjort, läkaren skrev intyget och det var inskickat. Bara nervöst vänta på svaret. En väntan som är jobbig då man med ADHD har dåligt tålamod 🤣 Dessutom har en historik av att känna sig misslyckad och inte klara saker gjorde oron större. Känslor som blir starka blir då jätte starka på oro. Inte för att jag hade behövt oroa mig. I brevlådan låg då en dag kuvertet från transportstyrelsen. Nervöst öppnande då hjärnan drar igång i en väldans hastighet och hinner tänka allt som hur ska jag lösa att ta mig till jobbet utan körkort mm. Öppnar kuvertet läser snabbt och drar en lättnadens suck. Beslut att jag om 2år måste inkomma med nytt läkarintyg och att körkortet var beviljat så länge det sker 🥰🤪 Puh!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *