Att leva med ADHD utan att veta om det, tiden innan diagnos!

”Jag kan inte beskriva hur det är att leva med ADHD men jag kan försöka förklara så att fler förstår”

Under hela min uppväxt ja ända fram tills jag fick diagnosen vid 40 års ålder har jag funderat på varför jag är så annorlunda. Varför jag inte kan utveckla färdigheter som många andra gjorde i tidig ålder. Har ställt mig frågan vad är det för fel på mig? Undrat varför jag vissa dagar var full av energi och vissa andra helt slut så jag bara ville gråta. 😢

Andra kan ofta uppfatta mig och personer med ADHD som att man har galet mycket energi och alltid är effektiva men så är inte fallet. Vi har inte mer energi än alla andra, problemet är bara att vi inte har förmågan att fördela energin under dagen och mellan aktiviteter. Innan diagnos, medicin och psykolog och ADHD utbildning kom jag hem från jobbet så trött och slut att jag fick lägga mig på soffan för att sova en timme för att orka resten av kvällen.

Det gäller för oss med ADHD att hitta ett balanserat levnadssätt med rutiner, planering och massor av återhämtning. Tyvärr är just de sakerna det vi har problem med. Detta leder till att många med odiagnostiserad ADHD blir utbrända. 💖

Jag undrade som ung varför jag inte kunde hitta energi och komma igång fast jag ville saker. Det var alltid och är fortfarande tufft att komma upp och igång på morgonen ofta har det berott på att natten varit dålig med dålig sömn och restlesslegs. Det är dock jobbigt att då samtidigt få höra att jag är så seg, sen och aldrig kan lyckas. Det räcker nog med att jag kämpar med mig själv. 💞

Jag hade och har svårt för att sitta stilla och stanna kvar i samtal trots att jag vet det är både artigt och viktigt men tankarna vandrar iväg på helt andra äventyr. Det är inte att jag inte vill lyssna på vad ni säger men det är så svårt att få tankarna i huvudet att stanna upp så jag kan koncentrera mig på samtalet. Att sitta still blir outhärdligt så jag måste röra på mig i olika sittställningar alternativt sitta och pilla med någonting, en penna, en fidgetcub eller mobilen. Tänk er då att få elaka kommentarer då!? Det har jag fått men kan numer förklara att det beror på min ADHD.

Till alla läsare av denna blogg ta med er av det ni lär er, fråga och låt mig förklara och be mig skriva om något ni vill veta angående ADHD. Super tack för att ni läser! 🙏🏻🥰

4 reaktioner till “Att leva med ADHD utan att veta om det, tiden innan diagnos!”

  1. Gisses får man gråta en skvätt, sån igenkänning! Är själv snart 40, gasar och bromsar som en tok. Behöver ofta vila efter att ha bränt all energi. Sover tack och lov gott men har också restlesslegs fast i en arm…
    Finner det dock mer och mer betungande med det här varannandag måendet, hjärndimma och pms som blev värre efter barnen.
    Ja, vart börjar man?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *