Att vara annorlunda!

I samhället finns det underförstådda lagar och regler saker man förväntas kunna och veta hur man ska rätta sig efter men har man som mig en ADHD diagnos blir det inte lätt. Snarare en stor ångest om att ständigt misslyckas. Stor risk för att bli mobbad och utstött för att man är annorlunda.
Nu låter det som jag svartmålar saker jag är ju den som hellre tenderar att se positivt på allt och det gör jag även till slut i detta blogginlägg 🤪

I samhällets värld räcker det inte med att vara snäll och duktig det gäller att vara anpassningsbar och så lite annorlunda som möjligt. Känslan i att växa upp i detta och alltid försöka lyckas med det omöjliga, bli mobbad och utstött är obeskrivlig, ibland undrar jag hur jag ens fortfarande kan se positivt på livet 🤣🤷‍♂️ Men det beror kanske på att jag är så annorlunda 🤪

Att ständigt försöka vara normal och försöka få till saker alla ”normalstörda” får till, utan att veta om sin diagnos, ger en mycket huvudbry, dålig självkänsla, depressioner mm.

Till det positiva så efter jag förstått och accepterat diagnosen ADHD så har jag vänt på det negativa och kan se mina styrkor. Att vara annorlunda kan oxå innebära att man tänker utanför boxen och kan komma med kreativa lösningar på problem. Det kan oxå innebära att det är lättare att förstå andra människor och framförallt acceptera olikheter hos människor.

Det svåraste är att finna sina styrkor och lära sig använda de och se positivt på sitt liv och sitt sätt att leva 💞

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *