En intressant upptäckt!

DAMP var tidigare en diagnos och många är de som tror detta handlar om ryckiga rörelser, en dampighet helt enkelt. Numer finns inte diagnosen DAMP men problemen som fanns under diagnosen finns fortfarande.
Aldrig har jag tänkt tanken att jag skulle ha ”DAMP” men när jag läser om denna diagnos får jag en aha upplevelse en intressant upptäckt!

Vad innebär då problemen som tidigare fanns under diagnosen DAMP som numer ligger mer under ADHD?

Problemen innebär att man har motoriska problem som tex ta emot en boll eller sak som kastas till en, skriva så hårt så stiftet går av ofta, känna obehag av kläder, lappar i kläder, skrynkliga lakan, ha jobbigt med konsistenser i mat eller kladdiga fingrar.
Kan även tänka mig att min problematik med att kunna ta emot mig när jag ramlade när jag var liten också hänger ihop med dessa motoriska problem.

Det som är intressant tycker jag är att det handlar inte bara om finmotorik och grovmotorik utan även perception alltså intryckskänslighet.

Finns väldigt lite forskning om detta men är ändå intressant att höra vad ni som har ADHD har för erfarenhet av detta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *