Förändringar i corona tider

Tänkte inte skriva om corona krisen i världen men dess följdeffekter för i alla fall mig med ADHD. 

Corona tider och samhälle i kris, nya sätt att leva och förhålla sig till varandra och allt det har inneburit massor av förändringar. Förändringar som upplevs jobbigare för oss med ADHD. Att helt plötsligt undervisa på distans ibland hemifrån och inte få åka och träffa de äldre släktingarna för risken med smittspridningen av corona eller covid-19, att toapapper och matvaror som pasta och ris är slut i alla butiker i Sverige. 🤷‍♂️

Vad innebar detta för mig med ADHD då?

Livet har pågått ändå liksom och jag har förstått att den snabba omställningen till att undervisa på distans satte mig i obalans och jag tappade ordning och struktur. Inget var ju som vanligt och att lära mig nya system stressade mig och gjorde mig nervös/orolig. Sen när jag kommit igång med allt det nya började jag hitta en struktur på upplägg, kontakt med elever, lektioner via online verktyg och allt föll som på plats i nya rutiner. Än finns det kvar att hitta lösningar på saker men skillnaden är att jag nu är positivt inställd till det hela och ser lösningar istället för problem och utvecklingsmöjligheter istället för stress inför det nya okända. 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *