Livet med ADHD!

Once upon a time someone told me to take my medicine and work properly again… 

Men ADHD medicin kan inte få mig eller någon med ADHD att fungera normalt. 

Läkemedel för ADHD ska endast ses som ett stöd för att få till det som måste fungera. Tänk som en flytväst, simma måste man alltid göra själv men det är lättare om man slipper sjunka under ytan och få kallsupar.

Läkemedel för ADHD ordnar inte upp livet utan andra insatser som psykolog, grupputbildning och kognitiva insatsstöd mfl vilka alla är viktiga delar av att en person med ADHD ska få bästa förutsättningarna för att lyckas i livet. 

Något som jag insett är också vikten av en förstående och stöttande omgivning alltifrån partner, vänner, lärare, föräldrar, grannar till kollegor och vårdpersonal. 

Ni alla runt mig är viktiga för mig för ni hjälper mig att fungera och få till livet. Främst vill jag med detta blogginlägg tacka alla som visar att de vill förstå och verkligen vill försöka stötta o hjälpa. Mest uppskattad för mig är min underbara make som delar mitt stormiga liv med känslor som snabbt växlar 💞

Jag förstår det inte är lätt att leva med någon med ADHD även om jag har den lindrig varianten av den kombinerade formen så har ADHD många sidor negativa som positiva:

  • Energi och drivkraft och andra sidan energiförlust
  • Rastlöshet inre eller yttre men får mycket gjort stundtals
  • Arbetsminnesproblem
  • Känslomässiga berg och dalbanor och starka känslor vilket också gör att jag älskar mera och tycker om vänner mera intensivt 
  • Stor kreativitet och förmåga att kunna tänka utanför boxen
  • Ostrukturerad och impulsiv och samtidigt ha starka behov av att veta vad som ska göras och vad som är planerat.
  • Att jag avbryter och verkar ego fast det egentligen handlar om att jag annars inte kommer ihåg vad jag tänkte
  • Att jag säger ogenomtänkta saker ”hoppar grodor ur munnen”
  • Att övertänka saker och älta någonting som hänt för längesedan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *