Min upplevelse av medicinens effekt och vägen till att landa i sig själv!

Det var mest andra som märkte förändringen på mig i början sen började jag märka att jag får ihop livet bättre, fick struktur och ordning. Kommer i tid, kommer ihåg saker, möten/ läkarbesök osv. Kan komma på en sak och göra den och komma på nästa och inte påbörja femton olika saker och inte få en enda klar. Den inre rastlösheten minskade drastiskt vilket innebar att jag kan sitta still och se på en film eller läsa en bok utan att bli rastlös och börja med annat samtidigt. Stressen jag känt tidigare försvann lika med mina stresseksem.

Håller mig lugnare och blir inte lika arg, jämnare i humöret, vilket också genererar att jag inte tar åt mig lika starkt. Energin fördelas bättre under dagen oxå, innan medicin var jag helt slut då jag kom hem från jobbet, somna en stund på soffan för att orka resten av kvällen. Nu blir jag inte trött förrän på kvällen när det är mer naturligt att bli trött.

Kombinationen av medicin, samtalskontakt med psykolog och Pegasus utbildningen är det som gjort att jag hittat mig själv, fått hjälp att må bra och fixat strategier som fungerar 💞

4 reaktioner till “Min upplevelse av medicinens effekt och vägen till att landa i sig själv!”

 1. Oo va härligt det låter att kunna landa med sig själv på det viset. Jag är 65 år fick min ADHD diagnos för några månader.sedan, väntar att på börja med min medicinering, ska få en kontakt person först tydligen lååång kö.
  Väntar väntar , vilken medicin får du? O får/ fick du nåo jobbiga biverkningar eller funkade det bra från början
  Mvh Ann E❤️

  1. Hej! Ja det är underbart att hitta sig själv o få till det i livet 😃
   Jag äter numer elvanse 60mg, har tidigare testat concerta 18-36mg.
   Haft lite biverkningar från o till som torr i munnen, sämre aptit men ingen viktminskning 🤣 På concerta kände jag inte igen mig själv o mådde dåligt blev som lite nedstämd. Det har jag inte känt med elvanse.

 2. Tar du någon medicin för att varva ner också? Typ cirkadin eller nåt? Dottern har elvanse 30 mg, men eftersom hon inte kan koppla av på kvällen när hon ska sova,så satte dom in cirkadin.

  1. Japp tar vid behov melatonin för att varva ned o bli trött. Ibland behöver jag oxå ta attarax. 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *