När ni blev du och respekten och hänsyn för andra försvann..

När man slutade säga ni, fröken, doktorn, magistern där i slutet på 60-talet och alla började säga du försvann mycket av respekten och att ta hänsyn till varandra.

Bristen på de sociala reglerna som fanns förr gör människor mer osäkra. Tydligheten i samhället och hur man förväntas vara mot varandra hamnade på individnivå. Vad hände då?

Jo ADHD problematiken, ja alla med NPF diagnoser ökade.

Att skapa ordning och reda och få bemötas av tydlighet behöver alla människor än mer om man har diagnos inom NPF.

Att inte förstå oskrivna regler som skiftar från människa till människa för att alla är olika och tolkar samhällsregler olika är frustrerande och fruktansvärt irriterande. 

Så hur ska vi få stopp på detta och få till en förändring till det bättre?

Jag har inte svaret på allt men tillsammans tror jag vi kan komma långt! Bara vi hjälps åt och vill åt samma håll. Bättre hälsa, psykiskt mående och ett samhälle som fungerar för alla människor.

Vi måste nog börja redan i fostran av barn som är kommande generationer, framförallt förstå att hjärnan utvecklas bakifrån och fram. Förstå att hjärnans pannlob med prefrontala cortex utvecklas olika. Samt att vi med ADHD har en hjärna som utvecklas långsammare än neurotypiska. Sätta sig in i hur man bäst kan bemöta människor i olika åldrar, olika utvecklingsfaser. 

Are you with me?? Vill du vara med och förändra till det bättre, genom att lära dig mer om människor med diagnos? Vi kan starta en cirkel ihop eller att jag kommer och föreläser om livet med ADHD. 🥰🤩

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *