Tid hur svårt kan det vara egentligen??

Tja vi kan ju ställa frågan så att alla förstår. Skulle du be en lam ställa sig upp och gå, skulle du säga åt en döv lyssna nu! Skulle du tala om för en med glasögon ta av dig de och lär dig se utan? Förmodligen svarar du nej på alla de frågorna. Vilket jag tycker är en självklarhet och det är det för många tack och lov 💕

Du undrar säkert varför jag ens tar upp dessa frågor?!

Ja det är en bra fråga, varför? Jo för att det finns människor med ADHD som ofta får höra att de ska klara saker de inte kan pga sin diagnos/ funktionavariation.
Att kunna sitta stilla i ett klassrum, kunna fokusera på vad mötet handlar om, kunna förstå tider osv. Listan kan göras lång. Men allt handlar om att leva med en diagnos på fyra bokstäver ADHD, en diagnos som tyvärr är väldigt osynlig.

För hur svårt kan det vara med tid egentligen? Jätte svårt. Förstår man inte per automatik hur lång tid någonting tar har man även svårt för att få ihop tider i livet. Hur lång tid tar det att äta frukost, gå ut till bilen, köra den till sjukhuset, parkera, gå in till läkartiden osv. Du som inte har ADHD vet förmodligen detta per automatik och gör sakerna i tid. Kan man lära sig då? Nä man kan faktisk inte det men precis som en lam får rullstol och en som ser dåligt får glasögon kan man med hjälp hitta strategier och lösningar runt hindret.

Det är sorgligt att människor i dagens samhälle inte kan visa förståelse för denna problematik. Nu gör faktiskt många det. Men kunskapen behöver utökas. Samhället behöver lära sig mer om ADHD. 💖

2 reaktioner till “Tid hur svårt kan det vara egentligen??”

  1. Delar dina synpunkter, hur svårt kan det vara….tyvärr är det fortfarande få som fått sin diagnos efter utredning – ännu och därmed i stort sett avsaknad av stöd och hjälp i de former som faktiskt finns. Kanske krävs ett ökat allmänt upprop för ökade resurser i form av utredning/diagnostik/ stöd? Dessutom finns ett stort behov av stöd och information till föräldrar med barn med diagnos.
    Lätt att sitta på ” läktaren” och konstatera vad”, men hur hantera ” hur”.
    Vill tillföra mina egna funderingar om vad som händer i samhället i stort, tänker på respekt inför andra, tydliga uttryck i beteenden som med all tydlighet accelererar i samhället. Krävs det en allmän civil närvaro och markering? Ej att sammanblandas med ökning av rättskipande blåljuspersonal!
    Vill därmed bredda dagens fråga..hur svårt. Handlar inte bara om ADHD, men sker en samhällelig blandning av ohyfs, dålig respekt för andra …hoppas ni inte blir arga och missuppfattar mina synpunkter //Bo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *