Säg inte ja till allting!

Vi med ADHD har väldigt lätt för att säga ja och hoppa på tåget på allas idéer. Det är ju skoj, det ena efter det andra och till slut tenderar vi att ha för mycket bollar i luften, för många järn i elden. Det blir då för stressigt, för jobbigt att hantera och tröttheten är ett faktum.

Att vara spontan och impulsiv är inte alltid en fördel, det kan bränna ut personen som alltid säger ja till allting. Sen är det inte så lätt att lära sig ta ett steg tillbaka, avvakta med svaret och kanske tom säga nej.
För mig har det varit tufft då jag på nå sjukt vis trott att säger jag ja så missar jag inte nå roligt men säger jag nej kommer personer bli sur på mig, sådär jobbigt sur på mig. Jag har alltid ogillat när människor blir sur på mig, om det sitter i min ADHD eller min barndom vet jag ej men det är en del av mig som jag fått lära mig hantera.

Tips på strategier för att hantera problemet med att säga ja till allt!

Var positiv till idéer men säg, ”jag måste få fundera innan jag svarar” eller “jag kollar upp det och återkommer”. Använd helt enkelt ett kanske för att vinna tid till att landa och hinna tänka vill och kan jag genomföra detta, orkar jag hänga på eller blir jag för trött för att jag ska göra andra saker också. Kan lova att du då blir mer effektiv och får mer ork till det du faktiskt vill göra utan att någon blir sur, utan att din energi tar slut =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *