Stressande situationer

Att resa, att komma på nya ställen, att hitta på en flygplats osv jag kan skriva en hel lista på situationer som stressar.

Det som faktiskt krävs i sådana situationer för att kunna hitta är att man har förmågan till organisation, sortera intryck och följa sina impulser i rätt ordning.

Jag har alltid känt mig dum som inte kan hitta, som blir så stressad och nervös när jag ska befinna mig i en ny miljö, känslan av värdelös och misslyckande har varit stor.

Tills jag förstod vad detta egentligen berodde på, att det var min ADHD som ställde till det med att jag inte kan sortera och organisera bland många intryck som det t.ex kan vara på en flygplats. Hjärnan min kämpar för att lösa problemet men blir då fullkomligt uttröttad, med stress och nervositet som följd och enorm energiförlust efteråt. Drivkraften i mig har ju ändå drivit mig att fortsätta försöka hur jobbigt det än har känts. Vilket i och för sig har gett mig en del strategier och lösningar på problemet. 🤪👍

Hur har jag då löst det?

Jo beroende på vart jag ska, hur jag ska resa så har jag studerat kartor, exempelvis kollat flygplatsens översikt hur jag ska ta mig mellan punkt A och punkt B.
Google maps är oxå helt suveränt hjälpmedel då den talar om hur jag ska köra från punkt A till punkt B. 👏🏻
Men framförallt har jag tagit hjälp av människor som har fungerande hjärnor, som inte har ADHD och som endera kan följa med på bilfärden eller beskriva lugnt och metodiskt hur jag ska göra. Många är de gånger jag ringt min kära man och bett om hjälp att hitta och han har lugnat mig och pedagogiskt och snällt berättat hur jag ska fortsätta, han är verkligen en klippa. Förstå hur han kan sitta 100mil bort och beskriva hur jag ska köra bilen för att hitta 😍

Berätta gärna hur ni har löst dessa problem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *