ADHD utredning

Sökte Landstinget för över ett år sedan, stått i kö i väntan på utredning för misstänkt ADHD.

Fick tips om CEREB AB i Stockholm skickade egen remiss i maj 2017.

I september fick jag kallelse till Landstinget o påbörjade ett första samtal, sedan beslutade de att gå vidare med fördjupad anamnes. Sagt o gjort jag började träffa kurator som intervjuade, samlade in info om mig i barndomen, skolan o nuvarande liv.

Under tiden fick jag kallelsen till CEREB.

I december 2017 skulle Landstinget besluta om de tänkte gå vidare eller ej med utredningen. Vilket de inte gjorde och behandlade mig dessutom kränkande men det är en annan historia.

På CEREB blev jag positivt bemött och träffade psykolog i två dagar samt läkare en dag för utredning och efter dessa två dagar har de fått in all info som behövs plus alla frågor både jag, min far och bror har fått besvara innan jag kom dit.

Energikrävande tester gjordes på CEREB som handlade om arbetsminnet, att förstå och kunna följa instruktioner, att kunna se mönster och få ihop klossar, att se en bokstav ur alfabetet hoppa fram på datorskärmen och då trycka på mellanslagstangenten om det inte var X. Haha vilket kaos det blev med bokstäverna  Allt för att testa och se koncentration och arbetsminne.

Intelligensen och logiska tänkandet var det inge fel på. Inte heller visade det på andra sjukdomar som kan ge liknande symptom. Intressant då att landstinget/ vuxen psyk i Sollefteå kunde härleda alla symptom till defekt i huvudet pga avsaknad av luktsinne haha.

Testerna var jobbiga och tröttande att genomföra. Blev efteråt helt slut i kolan av alla tester  Läkaren och psykologen såg iaf en röd tråd och hitta inget annat än den misstänkta ADHDn. CEREB skulle sammanställa och i slutet på november skulle jag få svar, vilket dröjde till början på december men svar fick jag med massor av förklaringar på mina problem.

Efter testerna kändes det som att superkraften förvandlas till en enorm trötthet, energiförlust delux. 

Ingenting funkade och jag blev bara blir och frustrerad!

🙈

Kände mig samtidigt glad och nöjd över de prestationer jag gjort under testerna och att jag då fått fram mina problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *