Skillnaden mellan flickors och pojkars ADHD eller samhällets sätt att se på det!

Vet att jag i ett tidigare blogginlägg skrivit om att vara annorlunda. Kommer delvis handla om samma sak i detta inlägg.
Flickor och pojkar har exakt samma diagnos ADHD hyperaktiva, ouppmärksamma eller som jag då den kombinerade formen med både hyperaktivitet och ouppmärksamhet.

Samhällets syn på hur pojkar är/ska vara jämfört med hur flickor är/ska vara skiljer sig åt kraftigt. Tänk en stund innan du läser vidare, hur tänker du en pojke ska vara och hur ska en flicka vara?…..

Det som skiljer sig åt mellan pojkar och flickor är symptombilden eller det sociala funktionshindret. Flickor vänder det oftare inåt och blir därmed oftare deprimerad, får ätstörningar, ångest osv.

En flicka förväntas bete sig väluppfostrat och inte utåtagerande. Inte lätt då för mig och min ADHD som inneburit många ”opassande” saker som sedan tryckt ned mig gång på gång. För hur feminint är det att vara impulsiv, aktiv, rastlös, ha svårt för att passa tider och säga opassande saker (verbal impulsivitet) och ha dåligt tålamod?
Spelar egentligen ingen roll för det är en del av mig även om samhället inte kan acceptera kvinnor som är som mig så är det sådan jag är.
Stora frågan är nog hur vi ska kunna ändra på samhällets syn på hur flickor/kvinnor ska vara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *